Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine

 

Spletna trgovina trgovina.zaloker-zaloker.si deluje v skladu z evropsko splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR), Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Zakonom o varstvu potrošnikov.

 
CENE IN DDV 
Vse navedene cene so v EUR in vključujejo predpisani DDV. Cene veljajo od 1.2.2012 in so nepreklicne ter veljajo v trenutku nakupa za nakupe na spletni strani trgovina.zaloker-zaloker.si. Zaloker & Zaloker d.o.o. skuša kar najbolje skrbeti za točnost in ažurnost podatkov, navedenih na spletni strani, kljub temu pa lahko pride do nepravilnosti pri objavah cen, dobavnih rokov, opisov in lastnosti izdelkov. Vseh morebitnih sprememb ne uspemo vedno vpisati na spletno stran sočasno z nastankom spremembe, zato se Zaloker & Zaloker d.o.o. obvezuje kupca, pred odpošiljanjem naročenega izdelka, obvestiti o spremembah ter mu omogočiti preklic ali zamenjavo naročenega izdelka.

 
Prav tako Zaloker & Zaloker d.o.o. kupca obvesti, v kolikor se spremeni cena med obdelavo naročila in skuša najti primerno in zadovoljivo rešitev za obe strani. Pravne osebe oz. zavezanci za DDV so dolžni ob registraciji navesti tudi svojo davčno številko. Zaloker & Zaloker d.o.o. si pridružuje pravico do spremembe cen, vsebinskih in tekstovnih sprememb brez predhodnega obvestila.

 
NAROČANJE IN PLAČILO 
V spletni trgovini trgovina.zaloker-zaloker.si je trenutno možno plačilo po povzetju in plačilo po predračunu. Pri plačilu po povzetju poštnemu uslužbencu ob dostavi oz. prevzemu plačate blago, poštnino (pri nakupih do vrednosti 100 € z DDV znaša 5 €) in tudi provizijo za položnico (0,96 EUR) z gotovino. Stroške embalaže ter pakiranja krije podjetje Zaloker & Zaloker d.o.o. Pri nakupih nad 100 € vrednosti poštnino krije Zaloker & Zaloker d.o.o.

 
DOSTAVA NAROČILA IN PLAČILO 
Dostava naročenega blaga poteka preko Pošte Slovenije s priporočeno pošiljko in plačilom po povzetju oziroma predračunu.

 
Pri plačilu po povzetju vam poštni uslužbenec naročeno blago dostavi na dom (v kolikor vas ne bo doma, vam pusti obvestilo o pošiljki v poštnem nabiralniku), vi pa mu plačate stroške poštnine, provizijo za položnico v vrednosti 0,96 EUR in vrednost izdelka (vse to smo navedli tudi že pod alinejo "naročanje in plačilo"). Pri nakupih nad 100 € vrednosti, poštnino krije Zaloker & Zaloker d.o.o.. Vsa naročila bodo odpravljena v roku tri do pet delovnih dni po prejetju naročila. Če določenega izdelka ni na zalogi, vas o tem obvestimo po e-mailu ali telefonu v roku treh delovnih dni od prejetja naročila in skupaj bomo poiskali rešitev. Za člane programa "Za lažje življenje" je dostava blaga brezplačna.

 
ODSTOP OD NAKUPA/NAROČILA 
Kupec vse morebitne odstope od naročila sporoči na naslov trgovina@zaloker-zaloker.si ali s priporočeno pošto na naslov Zaloker & Zaloker d.o.o., Kajuhova ulica 9, 1000 Ljubljana, v roku 14 dni od prejema blaga. Rok prične teči dan po prejemu blaga.

 
Vsa sprejeta in nepreklicana naročila (naročilo lahko prekličete preko maila v roku 1 ure po oddaji naročila), ki jih Zaloker & Zaloker d.o.o. prejme preko spletne strani ali e-pošte, se obravnanavajo kot nepreklicna in jih bo Zaloker & Zaloker odpremil na naročnikov naslov. Potrošnik ima pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v tem roku.

 
Potrošnik mora najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Po prejemu blaga in ugotovitvi, da je nepoškodovano in v nespremenjeni količini, podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa izvršena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.

 
Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi, da se mu vrne plačilo.« 
(Vir: Zakon o varstvu potrošnikov, uradno prečiščeno besedilo, ZVPot-UPB2 (Uradni list RS, št. 98/2004, 126/2007)

 
REKLAMACIJE IN VRAČILA BLAGA 
Kupec ima pravico, da vrne plačano blago brez kakršnekoli odškodnine. O namenu vračila mora kupec v roku 15 dni od prejetja blaga pisno obvestiti ponudnika na e-mail naslov: info@zaloker-zaloker.si ali preko navadne pošte s priporočeno pošiljko. Čas za vračilo blaga poteče v 30 dneh po potrditvi prejetja obvestila o nameravanem vračilu blaga. Izdelki, ki jih vračate morajo biti zapakirani v originalni embalaži, v originalni količini in priložen mora biti račun. Vse stroške, povezane z vračilom blaga prevzame kupec, ki vrača blago. Zaloker & Zaloker d.o.o ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino oziroma pošiljk, ki ne ustrezajo splošnim pogojem poslovanja. 
V roku 30 dni od prevzetja vrnjenega blaga vam bo Zaloker & Zaloker d.o.o. povrnil plačilo ali zamenjal izdelek.

 
VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV 
Vsi podatki o uporabnikih, pridobljeni preko spletnih mest www.zaloker-zaloker.si in trgovina.zaloker-zaloker.si bodo uporabljeni izključno za potrebe poslovanja (izstavitev računa, dostava, upoštevanje ugodnosti programa Za lažje življenje). Podjetje Zaloker & Zaloker podatke obdeluje in hrani v sistemu, ki je varno nameščen znotraj območja EU. S posebnim računalniškim sistemom, ki je zaščiten pred napadi nenaročene elektronske pošte (spam) in varovan z gesli, podjetje zmanjšuje možnost zlorabe osebnih podatkov posameznika s strani tretje osebe. Vaših osebnih podatkov ne prodajamo, posojamo ali drugače razkrivamo tretjim osebam za potrebe trženja in oglaševanja. Vsak lahko kadarkoli zahteva izbris svojih osebnih podatkov, in sicer z elektronskim sporočilom s svojim imenom, priimkom in spletnim naslovom, s katerim se oseba registrira v spletno trgovino na elektronski naslov info@zaloker-zaloker.si ali s pisnim obvestilom na naslov družbe Zaloker & Zaloker d.o.o., Kajuhova ulica 9, 1000 Ljubljana. Celotno pravno obvestilo podjetja Zaloker & Zaloker d.o.o. je objavljeno v Pravnem obvestilu.


Vsa evidenca naročil se nahaja na sedežu podjetja Zaloker & Zaloker d.o.o., na Kajuhovi 9 v Ljubljani. V primeru nejasnosti pri oddaji naročila, si lastnik spletnih mest www.zaloker-zaloker.si in trgovina.zaloker-zaloker.si, podjetje Zaloker & Zaloker d.o.o., pridržuje pravice do navezave stika z naročnikom preko komunikacijskih sredstev na daljavo, na osnovi osebnih podatkov, s katerimi razpolaga na podlagi prijave oz. registracije v spletno trgovino.

 

PROGRAM "ZA LAŽJE ŽIVLJENJE"

Program "Za lažje življenje" vsem registriranim kupcem omogoča brezplačno dostavo ter druge ugodnosti, ki jih določa podjetje Zaloker & Zaloker d.o.o.. Z registracijo se član strinja, da ga podjetje Zaloker & Zaloker d.o.o. preko registriranega spletnega naslova obvešča o ugodnostih in novostih. Podjetje Zaloker & Zaloker d.o.o. zbira in obdeluje osebne podatke zgolj za namen obveščanja. Vsak član se lahko od programa "Za lažje življenje" kadarkoli odjavi na registracijskem obrazcu s klikom na ODJAVA, preko spletnega naslova zaloker@zaloker-zaloker.si ali s pisnim obvestilom na naslov Zaloker & Zaloker d.o.o., Kajuhova ulica 9, 1000 Ljubljana.

Ugodnosti članstva veljajo v trgovini Zaloker & Zaloker d.o.o. in v spletni trgovini Zaloker & Zaloker d.o.o.. Popusti se med seboj NE seštevajo. Če je popustov več, se pri nakupu upošteva višji popust.

 
AVTORSKE PRAVICE 
Spletna trgovina trgovina.zaloker-zaloker.si je v izključni lasti podjetja Zaloker & Zaloker d.o.o. Pridržujemo si vse pravice in kakršnokoli posredovanje informacij iz spletnih strani www.zaloker-zaloker.si in trgovina.zaloker-zaloker.si je dovoljeno zgolj in samo s pismeno odobritvijo lastnika, saj so na spletnih straneh lahko objavljeni podatki, katerih avtorske pravice se pritičejo tretjim osebam. Vsi kršitelji zakona o avtorskih pravicah bodo kazensko preganjani.

  
Pridržujemo si pravice do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo prikaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih